De stem aan het werk: 8 en 15 april 6 en 13 mei 2019

Als je jouw stem professioneel nodig hebt

De stem is een instrument. In je werk merk je dat je je stem op verschillende manieren kunt inzetten: spreken, roepen, zingen, neuriën, voordragen, verhalen vertellen, lesgeven, leidinggeven. Je stem kan harder, zachter, mooier, lelijker, lager, hoger, draagkrachtiger, overtuigender, minder pieperig, meer melodie, interessanter of duidelijker klinken en daar zijn technieken voor. Maar HOE doe je dat precies en WAT gebeurt er in je lijf?

Als je weet hoe de stem werkt en als je tijd en moeite neemt om ermee te experimenteren, levert je dat veel op: een effectief gebruik van je stem, aangepast aan de situatie.

Na het volgen van de module

  • Weet je in basis hoe de stem werkt
  • Ben je in staat om stemtechnieken toe te passen in verschillende communicatieve situaties
  • Ben je in staat om lichaamstaal aan te passen aan de boodschap die je wilt communiceren
  • Kun je reflecteren op jouw stemvaardigheden

Uitgebreid

Het startpunt van de module is je eigen leervraag, die in een individueel kennismakingsgesprek aan bod komt. 

Vervolgens werk je in een kleine groep. Kennis over hoe de stem werkt is ondersteunend bij de opdrachten, waarin je leert luisteren naar je eigen stem en die van anderen, waarin je leert op te merken wat je aan je stem kunt voelen, waarin je uitgedaagd wordt om klanken te maken en stemtechnieken te gebruiken.

Je leert de stem te bespelen door haar aan te passen aan de akoestische ruimte en aan het beoogde doel.

Je maakt beeldopnames van jezelf, die we gebruiken om te reflecteren.

Praktisch

Doelgroep:

Hulpverleners, leerkrachten, docenten, gymdocenten, vertellers, sprekers

Instroomniveau:

Geen speciale vereisten

Startdatum

Maandag 8 april 2019 in Groningen

Overige data

Kennismakingsgesprek op afspraak, voorafgaand aan de module.

8 april

15 april

6 mei

13 mei

Tijden

14.30-17.30 uur

Duur

De module start met een persoonlijk kennismakingsgesprek van drie kwartier, waarin uw leervraag centraal staat.

De module bestaat verder uit drie bijeenkomsten in een groep van vier tot zes deelnemers.

De bijeenkomsten duren drie uur en vinden tweewekelijks plaats.

Prijs

€ 450,- per persoon

By marijke

Wij van TOON kijken en luisteren naar mensen die beter willen worden in zingen, in presenteren en in communiceren. Aan de hand van de observaties die we doen, bespreken we ons plan om te interveniëren. In gesprek met de klant krijgen we een antwoord op de vraag: “Waar wil je aan werken?” Vervolgens gaan we aan de slag. We bieden alternatieven aan waarmee de klant weer verder kan: met een nieuw inzicht of met een nieuwe techniek. We werken aan communicatie, waarbij stem, zingen en presenteren onze expertise is. We bieden een basispakket diensten. Daarnaast kunnen we ingaan op vragen waarbij we de organisatie en werkwijze aanpassen aan de behoefte van de klant: Wil je in je eentje werken om je stemregisters te mengen? Wil je met je collega’s een congres voorbereiden? Wil je als groepsleider beter overkomen? Wil je een bedrijfsuitje organiseren waarbij je samen een lied maakt en dit aan het eind opvoert? Er is veel mogelijk. Als we optimaal willen aansluiten bij de leerwensen, en we hebben daarbij andere expertise nodig, dan kunnen we specifiek deskundige professionals in ons netwerk benaderen.