Interactie: in beeld

Een intensieve begeleiding op maat waarin gewerkt wordt met videobeelden om interactie op microniveau in kaart te brengen. Doel is om communicatief gedrag op te roepen waardoor het contact weer prettig verloopt.

Interactie in beeld zegt precies wat Marijke Grotenhuis doet: ze brengt communicatiesituaties in beeld die als een probleem worden ervaren, of die beter gestroomlijnd kunnen worden. Het kunnen zeer uiteenlopende situaties zijn, bijvoorbeeld:
– je bent leerkracht voor de klas en het kringgesprek loopt niet lekker;
– je wil je presentatie eens onder de loep nemen, omdat je twijfelt over hoe je overkomt;
– je bent nog maar net begonnen met lesgeven aan studenten,  hoe ziet mijn les er eigenlijk uit?
– je leest vaak voor aan jong publiek en wil je expressie verbeteren;

De methode VIB (Video interactiebegeleiding) is een efficiënte en krachtige methode die uitgangspunt is bij deze begeleiding.
Beelden zeggen meer dan woorden, maar beelden en woorden samen kunnen zeer effectief zijn om inzicht te krijgen in je eigen handelingen tijdens het communiceren. Het is vooral prettig om te ervaren dat je door deze begeleiding inzicht kunt omzetten in actie: de volgende keer dat je in een situatie terecht komt zoals op de film te zien was, ben je zeer bewust van jezelf en kun je makkelijker de gedragingen toepassen die besproken zijn in het begeleidingsgesprek.

Het traject begint altijd met een intakegesprek, waarin de hulpvraag helder wordt en een passend werkplan wordt gemaakt. Dat bestaat uit ten minste twee keer een video-opname van de situatie waarin de hulpvraag zich voordoet, een analyse van de opname en een begeleidingsgesprek met fragmenten uit de opname als uitgangspunt. Natuurlijk wordt de privacy van degenen die gefilmd worden gewaarborgd door vooraf toestemming voor het filmen vast te leggen op schrift.
Voor wie?
Leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers, presentatoren, beleidsmedewerkers, voorlichters, performers etc.

Doel:
Communicatiesituaties hanteerbaar maken door deze te analyseren en te verbeteren op het gebied van interactie, didactiek en management.

Planning:
op maat

Locatie:
op maat

Uitvoering:
Marijke Grotenhuis

Kosten:
intakegesprek: €80,-
offerte op maat, minimaal bestaande uit:
twee keer: opname á 30 minuten, analyse á 100 minuten en nagesprek á 60 minuten